VanitasversaceSinds Jeroen Pauw opbiechtte dat hij met zo’n 200 vrouwen het bed heeft gedeeld is het hip voor oudere mannelijke BN-ers van de B-categorie, om soortgelijke uitspraken te doen. Vandaag Wilbert Gieske en vorige week Jan de Bouvrie. Geen enkele vrouw zal geloven dat deze mannen ooit zo aantrekkelijk waren dat ze onweerstaanbaar bleken voor zovelen. Ik trek dus een factor 10 van de aantallen af (no pun intended). Niet bij Pauw trouwens. Als hij zou claimen 2.000 vrouwen verleid te hebben, ben ik de eerste om dat te geloven.

Los van de geloofwaardigheid van de genoemde aantallen, is het opmerkelijk dat mannen van een bepaalde leeftijd het nodig vinden om op te scheppen over hun seksleven.  Zelden las ik dat een vrouw pochte over het aantal mannen dat ze in haar bed of elders ontving. Ja, Heleen van Royen misschien… maar die zit al jaren in een midlife crisis.

Want dat is het. Een man in een midlife crisis neemt een Harley en een nieuwe vrouw. Hij gaat stappen met z’n maten en schept dan op over zijn veroveringen. Het is de manier om zijn sterfelijkheid tijdelijk te vergeten. In het café, als hij zwaar gedronken heeft en iedereen de korrel zout al op een meter afstand ziet liggen. Misschien ietwat triest, maar allez…

Dit soort uitspraken in interviews te doen betekent echter dat de midlife crisis al ver voorbij is en de eerste tekenen van geestelijk verval zichtbaar worden. Het einde nadert met rasse schreden.

Advertenties